top of page

wo 06 sep

|

Stadstheater De Boemel

Word een praktische held

Een muzikale avond met Merlijn Twaalfhoven, waarin je jouw idealen met die van anderen verbindt. Ontdek hoe verbeelding, schoonheid en spel je daarbij helpen, en ontpop jezelf tot een praktische held. Van 20.00 – 22.00 uur inclusief drankje na afloop Entree 17,50€

Tickets verkrijgbaar via link onderaan pagina
Ben erbij!
Word een praktische held
Word een praktische held

Tijd en locatie

06 sep 2023, 20:00 – 22:00

Stadstheater De Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76 5041SB Tilburg, Nederland

Over het evenement

Word een praktische held

Een muzikale avond met Merlijn Twaalfhoven, waarin je jouw idealen met die van anderen verbindt.

Wat zou jij graag willen veranderen? In je leven, op je werk of in je eigen buurt? Je denkt misschien dat het te groot is voor jou alleen. En daar blijft het dan bij. Maar Merlijn Twaalfhoven laat zien hoe je wél verandering voor elkaar krijgt, met een kunstenaarsmindset. Ontdek hoe verbeelding, schoonheid en spel je daarbij helpen, en ontpop jezelf tot een praktische held.

Van 20.00 – 22.00 uur inclusief drankje na afloop

Merlijn Twaalfhoven ontdekte hoeveel creatieve kracht er in de samenleving zit – dus ook in jou! Op deze avond verbindt hij de zoektocht naar persoonlijke zingeving en verbinding met anderen aan een groot verhaal waarin we onze idealen centraal durven zetten. Hij houdt een pleidooi voor ‘kunstkracht’ en gaat op muzikale en poëtische wijze op zoek naar houvast bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.

De avond heeft ook een interactief gedeelte. Je werkt aan je kunstenaarsmindset door in kleine groepen je eigen idealen naar concrete acties te vertalen. Met de andere aanwezigen ga je aan de slag om de grote uitdagingen van deze tijd terug te brengen tot heldere vragen die je jezelf en elkaar kunt stellen. Door op een andere manier te kijken, te voelen en te denken, kun je uiteindelijk zelf kleine veranderingen teweeg brengen. En sámen worden kleine veranderingen groot. Merlijn werkt deze avond samen met pianist Jurriaan Berger.

PROGRAMMA

  • Een inspirerende introductie met muziek, persoonlijke ervaringen, grote vragen en een helder idee van wat praktisch heldendom kan zijn.
  • Een spelvorm met de aanwezigen waarin ieders sluimerende idealen naar boven komen en je samen mogelijke overeenkomsten onderzoekt.
  • Merlijn bespreekt de ideeën en legt concrete verbindingen.

Entree 17,50€

Bestel uw tickets via deze link:

https://www.iederal.nl/word-een-praktische-held-op-06-09-23-in-tilburg/

Over Merlijn Twaalfhoven  Merlijn Twaalfhoven is componist, ontwierp muziekprojecten in Nederland, conflictgebieden, vluchtelingenkampen en bij de VN. In 2020 verscheen zijn boek ‘Het is aan ons, waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden’. In 2017 richtte hij The Turn Club op waar hij zich met kunstenaars, veranderaars en praktisch idealisten inzet voor complexe vraagstukken zoals ecologie, dementie en sociale ongelijkheid. Hij combineert een heldere visie op de toekomst met de aanpak van een kunstenaar: experimenteel, speels en altijd op zoek naar schoonheid en verbinding.

Over Jurriaan Berger Jurriaan Berger maakt graag muziek. Op gitaar, piano, drums, bas en op de rest van zijn verzameling gebruikelijke en ongebruikelijke instrumenten, akoestische en elektronische. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij een passie ontwikkelde voor improvisatie. Jurriaan componeert en geeft les (piano, theorie, improvisatie, compositie), ook ontwikkelt hij lessen over elektronische muziek voor basisscholen.

Georganiseerd door Iederal

Deel dit evenement

bottom of page