top of page

vr 08 dec

|

Stadstheater De Boemel

ALS DE DAG VAN TOEN - RETRO Show

DÉ RETRO Show in Stadstheater De Boemel, bleyemakerij in de Spoorzone 013. Entertainer Gerard Korthout neemt je mee in vermakelijke vaart in meer dan 100 jaar vooruitgang. Hij blikt terug met een hoop ‘oja-gehalte’ en vooruit hoe het leven er richting 2050 eruitziet Aanvang 20.00 uur Entree gratis

Gratis event
Ben erbij!.....
ALS DE DAG VAN TOEN - RETRO Show
ALS DE DAG VAN TOEN - RETRO Show

Tijd en locatie

08 dec 2023, 20:00 CET

Stadstheater De Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76 5041SB Tilburg, Nederland

Over het evenement

Als De Dag Van Toen RETRO Show in Stadstheater De Boemel, bleyemakerij in de Spoorzone 013. 

Entertainer Gerard Korthout neemt je mee in vermakelijke vaart in meer dan 100 jaar vooruitgang. Hij blikt terug met een hoop ‘oja-gehalte’ en vooruit hoe het leven er richting 2050 eruitziet. Ben je in de vorige eeuw geboren? Dan mag je dit niet missen. 

Deze show is in 2016 maar liefst 50x gespeeld en reden genoeg om - volgend jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste wereldoorlog aanving - dit over de drempel richting 2024 te tillen.

Theater De Boemel in de Spoorzone zit in een gebouw wat meer dan 100 jaar oud is. Een oud gebouw met een nieuwe bestemming. Je wordt weer meegenomen naar de levertraan, de kolenboer, het badhuis, de Beatles, de hippies en de opkloppudding. Een absoluut feest der herkenning voor de mens die geboren is in de vorige eeuw. Op een smakelijke en spraakmakende manier wordt onderstreept hoe onvoorstelbaar het dagelijks leven in Nederland veranderd is. 

Het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op zijn kop heeft gezet. De lauwe teil voor het hele gezin werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje meerdere digitale bankrekeningen en roggebrood een broodje shoarma. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. 

Rasperformer Gerard Korthout lardeert zijn anderhalf uur durende interactieve solo-show met herkenbare anekdotes, een Brabantse invalshoek,  mooie liedjes, improvisatie en schitterende foto’s en videoclips. Hij laat zien en horen hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.  De avond wordt afgesloten met muziek van Toen! 

Kom jij ook?

@Stadstheater De Boemel

aanvang 20.00 u

Entree gratis 

Deel dit evenement

bottom of page