top of page
Eigen fabricage: Produkties, projecten, performances 
Makersfabriek
2483_edited.jpg
PIERROT- BONNIE.png

The Wild life of a Wild Wife

Theater Show

Een waar Tilburgs spektakelstuk:

 

The Wild Life of The Wild Wife

 

Een ruige combinatie van rock, levenslied, circus en variétė. Een mix van hoge en lage kunst, met een grote C en een kleine C, met zo’n 25 vrijetijds en professionele performers.

Trots op ons succes! 3 avonden uitverkocht en super enthousiast publiek!: 26-27-28 jan 2023

2483_edited.jpg
jongeren.jpg

Passagetheater

Straat en locatie Theater

logo FCP maskers.png

                                                            Passage-theater -wat we in het najaar van 2021 gaan doen - is gloednieuw voor ons. Maar in de vorm en opzet ook nieuw in Nederland. Het is een mengvorm van locatietheater en straattheater en wordt gespeeld door een specifieke doelgroep: jongeren van 12-18 jaar.  Een combinatie van leren en doen. Rauw, experimenteel, humoristisch, prikkelend en dat alles bedacht en gespeeld door jongeren. Van flashmobs, visueel theater, breakdance, living statue, poppentheater, straattoneel, urban sport, streetart, theatersport, straatmuziek of een mengeling daarvan. Korte acts van 5-10 min. Start werving september 2021.

2483_edited.jpg
76.jpg

De Zinderende Zomer van ’76

Jubileum Show

PBC07-FONLogo-Buurtcultuurfonds-Noord-Br

Gebouw 76, waarin thans Stadstheater De Boemel is gevestigd bestaat 100 jaar. Zolang ook is het een bruisende werkplaats. Vanaf 1921 werkten honderden arbeiders in dit gebouw aan koperwerk voor treinen en locomotieven. Als je je ogen dicht doet dan ruik je de geur van gesmeed ijzer en hoor je het knetterende vuur. Ter viering van dit heuglijke feit gaat een jubileumcommissie, met ex-werknemers en buurtbewoners aan de slag met het organiseren van een 4-daags festival: De Zinderende Zomer van 76.

28 tot 31 oktober

2483_edited.jpg
variete Pontifical.JPG

Variété Pontifical

TentjesFestival

Het visitekaartje van Stadstheater De Boemel is het in- en outdoor  Parade/tentjestheater-festival met de naam ‘Varièté Pontificale. Een rariteit van eigenzinnige podiumkunst. Met een bonte mix van cabaret, visual art, comedy, circus, paradetheater. Geeft maandelijks vol elan een extra impuls aan het regionale podiumkunstklimaat in Midden-Brabant.                                                                                                                                                                                                                    

2483_edited.jpg
johan-cruyff-14.jpg

Nummer 14

TheaterShow

Muziektheatervoorstelling over het heldendom van Nummer 14. Hij zat vol met lef en is baanbrekend geweest in de voetballerij. In essentie gaat deze edutainmentshow van Gerard Korthout  over de kunst van tegendraads zijn!....

 

Start in aanloop van de EK, 11 juni -11 juli 2021

PBC07-FONLogo-Buurtcultuurfonds-Noord-Br
2483_edited.jpg
@1 IMG_8529 a.jpg

ATTACCA

FestivalBand i.o.

Specifiek wereldmuziek repertoire : POLKA. Van Cuba tot Balkan, van klezmer tot ska. High energy en het plezier spat ervan af!

Start Zomer 2021

2483_edited.jpg
IMG_9182.JPG

Clip-Factory

LIVE-RecordStream

Stichting Tilburgs Hoop coördineert voor performers videoclips ter eigen promotie. Stadstheater De Boemel beschikt over een eigen home-studio set inclusief greenscreen. Ideaal voor afstudeeropdrachten, CD-promoties of het aankondigen van een try-out of festival.

Op afspraak.

2483_edited.jpg
eerbetoonshow.jpg

eer-beTOON-Show

Kleinkunst

Avondvullende muzikaal eerbeTOON-show. Entertainers Marieke Jacobse en Gerard Korthout brengen een smaakvolle ode aan Toon Hermans. Zijn liedjes, gedichten, conferences, schilderwerken en boeken passeren de revue van Toon van Toen.

December 2021

2483_edited.jpg
IMG_7606.jpg

Anderhalve Peter

GRATIS

FPK_LOGO-WIT.png

KinderTheater

Wie kan dat beter dan Peer de Graaf, de  charmante kleurrijke persoonlijkheid die de podiumkunsten optimaal gebruikt om kinderen te vermaken.

Bij kinderen en jongeren beter  bekend als "Meneertje Peertje".

Start Juli 2021

Dit GRATIS kindertheater Anderhalve Peter is (mede) mogelijk

gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

2483_edited.jpg
dance senior 2aa.jpg

SeniorenSwing

Sociaal

Speciaal voor de ouderen in Tilburg organiseren  Tilburgse  Welzijnsorganisatie  ContourdeTwern en Tilburgs Hoop in Stadstheater de Boemel een maandelijkse dansmiddag voor senioren. Dit om extra te bewegen en eenzaamheid tegen te gaan.                                                                                                                                                                                                                      

2483_edited.jpg
@1 IMG_4549abw.jpg

oudjaarshow 013

CabaretAvond

Jaarlijks Project van het Duo Peer &  Geer. Drie dagen lang eind december

vindt de Oud-Nieuwjaarsshow 013  met Peer & Geer plaats in Stadstheater de Boemel. Een hilarische en spitse theatershow over alles wat in het afgelopen jaar in Tilburg de revue heeft gepasseerd.  Publiek mag ter plekken onderwerpen aandragen.                                                                                                                                  

                                                             

2483_edited.jpg
benefit boeketje.jpg

Benefit of the Year

Maatschappelijk Project

Jaarlijks organiseert Stichting Tilburgs Hoop The Benefit of the Year. Een goed doel wordt theatraal in het zonnetje gezet. Heeft altijd met 1 van de 3 speerpunten van Stadstheater De Boemel te maken: eenzaamheid, armoede, vergrijzing.

Start september 2021

2483_edited.jpg
@4b .jpg

Muziektheater Peter Faber

Klein Kunst

Entertainer Peter Faber zijn eerste solo muziektheatershow als kleinkunstenaar. Eigen teksten, gevatte hertalingen en zichzelf prachtig begeleidend op accordeon, ukelele en gitaar maakt Peter er met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid een innemende show van.

 

Start aug. 2021.

2483_edited.jpg
IMG_3960.JPG

Expats Comedy Night

Standup Comedy

Stand-Up-comedy-organisator Stephen Bells organiseert samen met Stichting Tilburgs Hoop  maandelijks een comedy-night . Hij komt uit Dublin, heeft Arts & Culture gestudeerd aan Maastricht University en organiseert een comedy-avond die druk bezocht wordt door jongeren en expats uit Tilburg en omgeving

2483_edited.jpg
20170617_183256 300DPI.jpg

De Kunst van het Mennen en Plein Public

StraatTheater

De Erasmus RoadShow' De Kunst Van Het Mennen En Plein Public is de jubileumshow van Gerard Korthout. Hij zit dan 30 jaar in het vak van streefperformer/festivalfool. Het is zijn Lof der Zotheid naar het gelijknamige boek van Erasmus, nu 5 eeuwen oud, wat uitblinkt in komische redevoerinkjes en speelse zottigheden van een fascinerend geesteskind. De Volkskrant typeerde Gerard Korthout ooit als een nieuw soort artistiek volksmenner, die speelt met zijn publiek. Buiten op pleinen en terrassen, op markten, in straten en openluchttheaters.

Juli 2021.

2483_edited.jpg
als de dag van toen.jpg

Als De Dag Van Toen Show

Kleinkunst

In de voorstelling 'Als de dag van toen' komen de afgelopen 50 jaar als een flits voorbij. Entertainer Gerard Korthout speelde deze voorstelling al voor meer dan 2000 mensen. Een vermakelijke show over de verandering in eten, kleding, muziek, arbeid, cabaret, geloof, media en techniek.

November 2021

Geannuleerd wegens Corona

bottom of page