Eigen fabricage: Produkties, projecten, performances 
Makersfabriek

Loopbaanfabriek.nl

Maatschappelijk Project

Is een baanbrekende bijdrage op het actuele arbeidsmarktvraagstuk in        Midden Brabant. Door culturele manieren en uitingen om te inspireren, te leren, te verbinden, te prikkelen en te verleiden te koppelen aan alles wat met het zoeken van een baan te maken heeft.

Start september 2021

Anderhalve Peter

KinderTheater

Wie kan dat beter dan Peer de Graaf, de  charmante kleurrijke persoonlijkheid die de podiumkunsten optimaal gebruikt om kinderen te vermaken.

Bij kinderen en jongeren beter  bekend als "Meneertje Peertje".

Start Najaar 2021

Nummer 14

TheaterShow

Muziektheatervoorstelling over het heldendom van Nummer 14. Hij zat vol met lef en is baanbrekend geweest in de voetballerij. In essentie gaat deze edutainmentshow van Gerard Korthout  over de kunst van tegendraads zijn!....

 

Start in aanloop van de EK, 11 juni -11 juli 2021

Variété Pontifical

TentjesFestival

Het visitekaartje van Stadstheater De Boemel is het in- en outdoor  Parade/tentjestheater-festival met de naam ‘Varièté Pontificale. Een rariteit van eigenzinnige podiumkunst. Met een bonte mix van cabaret, visual art, comedy, circus, paradetheater. Geeft maandelijks vol elan een extra impuls aan het regionale podiumkunstklimaat in Midden-Brabant.                                                                                                                                                                                                                    

De Zinderende Zomer van ’76

Jubileum Show

Gebouw 76, waarin thans Stadstheater De Boemel is gevestigd bestaat 100 jaar. Zolang ook is het een bruisende werkplaats. Vanaf 1921 werkten honderden arbeiders in dit gebouw aan koperwerk voor treinen en locomotieven. Als je je ogen dicht doet dan ruik je de geur van gesmeed ijzer en hoor je het knetterende vuur. Ter viering van dit heuglijke feit gaat een jubileumcommissie, met ex-werknemers en buurtbewoners aan de slag met het organiseren van een 4-daags festival: De Zinderende Zomer van 76.

Start okt. 2021

SeniorenSwing

Sociaal

Speciaal voor de ouderen in Tilburg organiseren  Tilburgse  Welzijnsorganisatie  ContourdeTwern en Tilburgs Hoop in Stadstheater de Boemel een maandelijkse dansmiddag voor senioren. Dit om extra te bewegen en eenzaamheid tegen te gaan.                                                                                                                                                                                                                      

oudjaarshow 013

CabaretAvond

Jaarlijks Project van het Duo Peer &  Geer. Drie dagen lang eind december

vindt de Oud-Nieuwjaarsshow 013  met Peer & Geer plaats in Stadstheater de Boemel. Een hilarische en spitse theatershow over alles wat in het afgelopen jaar in Tilburg de revue heeft gepasseerd.  Publiek mag ter plekken onderwerpen aandragen.                                                                                                                                  

                                                             

Benefit of the Year

Maatschappelijk Project

Jaarlijks organiseert Stichting Tilburgs Hoop The Benefit of the Year. Een goed doel wordt theatraal in het zonnetje gezet. Heeft altijd met 1 van de 3 speerpunten van Stadstheater De Boemel te maken: eenzaamheid, armoede, vergrijzing.

Start september 2021

Passagetheater

Straat en locatie Theater

                                                            Passage-theater -wat we in het najaar van 2021 gaan doen - is gloednieuw voor ons. Maar in de vorm en opzet ook nieuw in Nederland. Het is een mengvorm van locatietheater en straattheater en wordt gespeeld door een specifieke doelgroep: jongeren van 12-18 jaar.  Een combinatie van leren en doen. Rauw, experimenteel, humoristisch, prikkelend en dat alles bedacht en gespeeld door jongeren. Van flashmobs, visueel theater, breakdance, living statue, poppentheater, straattoneel, urban sport, streetart, theatersport, straatmuziek of een mengeling daarvan. Korte acts van 5-10 min. Start september 2021.

Muziektheater Peter Faber

Klein Kunst

Entertainer Peter Faber zijn eerste solo muziektheatershow als kleinkunstenaar. Eigen teksten, gevatte hertalingen en zichzelf prachtig begeleidend op accordeon, ukelele en gitaar maakt Peter er met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid een innemende show van.

 

Start aug. 2021.

ATTACCA

FestivalBand i.o.

Specifiek wereldmuziek repertoire : POLKA. Van Cuba tot Balkan, van klezmer tot ska. High energy en het plezier spat ervan af!

Start Zomer 2021

Expats Comedy Night

Standup Comedy

Stand-Up-comedy-organisator Stephen Bells organiseert samen met Stichting Tilburgs Hoop  maandelijks een comedy-night . Hij komt uit Dublin, heeft Arts & Culture gestudeerd aan Maastricht University en organiseert een comedy-avond die druk bezocht wordt door jongeren en expats uit Tilburg en omgeving

Clip-Factory

LIVE-RecordStream

Stichting Tilburgs Hoop coördineert voor performers videoclips ter eigen promotie. Stadstheater De Boemel beschikt over een eigen home-studio set inclusief greenscreen. Ideaal voor afstudeeropdrachten, CD-promoties of het aankondigen van een try-out of festival.

Op afspraak.

eer-beTOON-Show

Kleinkunst

Avondvullende muzikaal eerbeTOON-show. Entertainers Marieke Jacobse en Gerard Korthout brengen een smaakvolle ode aan Toon Hermans. Zijn liedjes, gedichten, conferences, schilderwerken en boeken passeren de revue van Toon van Toen.

December 2021

De Kunst van het Mennen en Plein Public

StraatTheater

De Erasmus RoadShow' De Kunst Van Het Mennen En Plein Public is de jubileumshow van Gerard Korthout. Hij zit dan 30 jaar in het vak van streefperformer/festivalfool. Het is zijn Lof der Zotheid naar het gelijknamige boek van Erasmus, nu 5 eeuwen oud, wat uitblinkt in komische redevoerinkjes en speelse zottigheden van een fascinerend geesteskind. De Volkskrant typeerde Gerard Korthout ooit als een nieuw soort artistiek volksmenner, die speelt met zijn publiek. Buiten op pleinen en terrassen, op markten, in straten en openluchttheaters.

Juli 2021.

Als De Dag Van Toen Show

Kleinkunst

In de voorstelling 'Als de dag van toen' komen de afgelopen 50 jaar als een flits voorbij. Entertainer Gerard Korthout speelde deze voorstelling al voor meer dan 2000 mensen. Een vermakelijke show over de verandering in eten, kleding, muziek, arbeid, cabaret, geloof, media en techniek.

November 2021

KVK 18061218 - RSIN 810331573

Post en bezoekadres: Kruisstraat 35 - 5014HS - Tilburg

ANBI

status

  • White Facebook Icon