top of page

vr 10 mei

|

Stadstheater De Boemel

Met RODE ANEMONEN de ZOMER in! - kleinkunst

'Nature is art enough' heet het kleurige tapijt wat Marijke Boon uitrolt voor deze zomerse RODE ANEMONEN. Zingend bezoekt ze een scala aan provincies, want ze houdt van diversiteit. Voeg hierbij de wonderschone combinatie van accordeon en cello, en het zit wel goed... Aanvang 21.00 uur Entree Gratis

Gratis event
Kom genieten...!
Met RODE ANEMONEN de ZOMER in! - kleinkunst
Met RODE ANEMONEN de ZOMER in! - kleinkunst

Tijd en locatie

10 mei 2024, 21:00 CEST

Stadstheater De Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76 5041SB Tilburg, Nederland

Over het evenement

Met RODE ANEMONEN de ZOMER in!

Marijke Boon gaat op zomers tournee met haar muzikale voorstelling RODE ANEMONEN.

'Nature is art enough' heet het kleurige tapijt wat Marijke Boon uitrolt voor deze zomerse RODE ANEMONEN

Zingend bezoekt ze een scala aan provincies, want ze houdt van diversiteit. En zo ook Stadstheater De Boemel in Tilburg. Voeg hierbij de wonderschone combinatie van accordeon en cello, en het zit wel goed met RODE ANEMONEN.

Ze is vooral een absolute vakvrouw en innemende performer. Haar voorstellingen vallen terecht onder 'kleinkunst' omdat Boon als geen ander de kunst van het kleine beheerst. Met weinig meer dan haar rode accordeon en haar lange lijf is ze een opvallende verschijning. Marijke Boon rammelt graag aan bestaande conventies, kritisch en met humor. Ze beweegt zich tussen hoge- en lage kunst, tussen cultuur en natuur, tussen liefde en haat, mooi en lelijk.

De songs van Marijke Boon zijn fijngevoelig en vilein, mooi met een glimlach. Ofwel liedjes om te giechelen ….. Van Marijke Boon verschenen 6 bundels (liedteksten & poëzie), 5 cd's en één ep (vinyl). Haar werk is opgenomen in 'De Dikke Komrij' 2004, Gerrit Komrij's Nederlandse Poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw. 2

NRC:

....”Daarom was het prettig dat Marijke Boon met haar brutale liedjes op accordeon de spinnenwebben van het podium joeg. Na elk liedje volgde er een praatje of een anekdote. Haar onomwonden woordspeligheid bracht de zaal aan het lachen: "Als hij geen erectie heeft, vloek ik hem wel stijf “…. 

@Stadstheater De Boemel

aanvang 21.00 u

Entree gratis 

Deel dit evenement

bottom of page